torsdag 19 november 2015

Hamstergodis

Om man ska handla hamstergodsaker i en djuraffär (jag handlar helst på nätet egentligen då det där finns mer urval av bra hamstergodsaker) så går man bäst till fågelavdelningen.

På gnagaravdelningen finns det iof mycket att välja på. Men 99% är skit. De stora märkernas grejor innehåller nästan alla socker eller honing eller annat osunt.

Sen om man har hybrider eller robos så måste man även se upp med de bra sakerna. Inget får innehålla torkade grönsaker eller frukt. Det är däremot tillåtet för guldhamstar och dsungare. Så jag kan köpa hälften - hälften. Har 3 som kan äta allt och 2 som måste se upp. Det är för att hybrider pga sin korsning har högre risk för diabetes och robos för att de kommer från den karga öknen och ska inte äta så mycket med socker i.

På fågelavdelningen däremot kan man gå loss. Där finns bl a hirs, röd hirs, pärl hirs, solrosblommor, linfrökapslar och darikolvar. Allt super för alla sorters hamstrar.

Sen det bästa en hamster vet, det köper man på godisavdelningen i matbutiken (ibland står det bland frukt och grönt här i Tyskland), nämligen nötter! Och bäst av alla är pinjekärnor. Men även hasselnötter, valnötter och jordnötter är favoriter. Även mandel kan man ge hamstrar men här måste man se upp. Bittermandel är jättegiftig för hamstrar men sötmandel går bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar