tisdag 21 juli 2015

Veterinären idag igen

Idag var det lilla Musen som måste dit. Igår morse såg jag att hon inte ätit nått. Ovanligt för henne men flera av mina guldhamstrar gör så ibland så jag avvaktade. Men när hon även inatt inte hade ätit nått, inte ätit sin pinjekärna och inte sprungit i hjulet förstod jag nått var fel. Så jag grävde fram henne, hade räknat med att hitta en död hamster men som tur är tittade en trött Mus fram. Hon knaprade i sig lite broccoli och chikore som jag höll fram. Men något är ju fel så jag kollade henne lite snabbt och tyckte att evtl var ena kindpåsen svälld. Men jag är ju ingen expert så det var ju bara att packa in henne i transportburen och cyklade iväg.

Väl framme så spottade hon ut fröna hon hade i kindpåsen så med den var allt bra. Men tyvärr har hon en livmodersinflammation. Väldigt vanligt hos äldre hamsterhonor. Denna veterinär förespråkar ingen operation utan är för livslång medicinering istället. Nu är det ju inte så bra då den ska ges 2 gånger om dagen. Jag måste alltså minst en gång om dagen väcka henne = stor stress.

Nu är ju Musbus för sin ålder väldigt fit, har inte tappat vikt (1 gram sen senaste vägningen) och är inte direkt försvagad då jag ju upptäckte att nått var fel snabbt. Så jag har pratat lite med Annika hur hon ser på en operation. Det är ju alltid en rätt stor risk att söva hamstrar och Musen är ju gammal. Men Dr Pabst (specialisten) är ju väldigt erfaren. Så jag ska ringa honom ikväll och höra vad han säger om han tycker en operation ligger inom den risk man kan ta. Vore det en yngre hamster finns ingen tvekan, då är operation alltid bättre. Är inte risken allt för stor är jag också för en op mot att hålla på att väcka henne varje dag minst 1 ibland 2 gånger (om hon inte är vaken i tid innan jag måste gå och lägga mig så måste jag ju även väcka henne på kvällen). Annika sa också att om hamstern i övrigt är fit skulle hon välja op.

Hon fick hos veterinären smärtstillande och antibiotika som jag också fick med mig hem för 4 veckors medicinering. Notan blev 25,23 Euro idag.

Så nu får vi se om jag måste till Dr Pabst senare i veckan för en operation eller hur vi gör. Båda alternativen är ju egentligen rätt bläääää liksom.

Idag frågade de mig hur många hamstar jag har. Både receptionisten och veterinären. Har ju på mindre än en vecka varit där med tre stycken liksom....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar